Online huiswerkbegeleiding

Online huiswerkbegeleiding, kan dat? Jazeker! Doordat we werken met ervaren begeleiders en open videoverbindingen is het net alsof je in een ‘gewone’ huiswerkklas zit. Onze begeleiders leren je hoe je slimmer kunt leren, hoe je een goede planning maakt en bespreken met je wat je af hebt gekregen en wat je nog moet doen. Daarbij wachten ze niet tot jij een vraag hebt maar zullen je ook ongevraagd komen helpen. En mocht er extra inhoudelijke hulp nodig zijn, dat zit er voor ieder vak een specialist klaar om je in een aparte chatruimte te helpen. Net als op school. Waar je woont of op welke school je zit, maakt niet uit. Je bent van harte welkom. Hebben jij of je ouders nog vragen voordat je je aanmeldt? Stuur dan een berichtje naar online@studielokaal of bel met de coördinator, Rosalie Duinkerken: 06-45679294.

Hoe werkt het?

  • Je kiest 2, 3, 4 of 5 vaste middagen die het beste passen bij jouw (online) lesrooster.
  • Per middag kun je kiezen uit het vroege blok (12:30 – 14:30) of het late blok (14:30 – 16:30).
  • Buiten jouw vaste blokken kun je van 12:00 tot 18:00 onbeperkt terecht bij onze vakspecialisten via de chat.

De tarieven zijn als volgt:

  • 2 middagen – € 210
  • 3 middagen – € 250
  • 4 middagen – € 280
  • 5 middagen – € 295


Hoe ziet een middag online huiswerkbegeleiding eruit?

Na aanmelding krijg je een eigen studielokaal-account. Na je laatste online les log je daarmee in bij het portal van de online huiswerkklas. Een huiswerkklasmiddag duurt twee uur: van 12:30 tot 14:30 of van 14:30 tot 16:30. Gedurende die twee uur ben je verplicht aanwezig, met een open videoverbinding. Je camera staat dus altijd aan, zodat je altijd contact kunt hebben met je begeleider – net als in de gewone huiswerkklas. Wanneer je moet overleggen met je begeleider zet je je geluid aan, wanneer je daarmee klaar bent zet je je geluid weer uit. 

Nadat je je planning hebt gemaakt, bespreek je deze met je begeleider en ga je aan het werk. Vervolgens wordt je gevraagd en ongevraagd geholpen. Wanneer je een vraag hebt die buiten de expertise van de begeleider valt, kun je je vraag in de vakchatruimte stellen. Een andere begeleider zal je vraag dan beantwoorden, eventueel via een aparte videomeet. Aan het einde van de middag upload je enkele foto’s van je gemaakte werk en bespreek je dit met je begeleider. Je begeleider maakt aantekeningen van jouw vorderingen in het leerlingvolgsysteem en registreert je presentie. Aan het einde van de dag ontvangen je ouders een verslag hiervan per mail. Zodoende zijn je ouders altijd op de hoogte en weten zij ook waarbij je nog eventueel hulp kunt gebruiken. Misschien nog een laatste paragraaf Engelse woordjes?

Online bijles

Wil je liever individueel geholpen worden met een of meerdere vakken? Ook dat kan. Voor alle vakken is online bijles mogelijk. Onze bijlesdocenten zijn allen specialist in hun vakgebied en hebben in de meeste gevallen ruime ervaring met verzorgen van online onderwijs. Een les duurt minimaal 60 minuten – langer is in overleg mogelijk. Je kunt urenkaarten kopen van 4, 8 of 12 uur bijles. Een 4-uurskaart kun je gebruiken voor één vak, de 8-uurskaart voor twee vakken, de 12-uurskaart voor drie vakken. Net als bij onze online huiswerkklas, krijgen je ouders aan het einde van de dag per e-mail een kort verslag toegestuurd, zodat zij op de hoogte zijn van de voortgang van de bijles. Heb je vragen over online bijles? Neem dan contact op met Paul Versteegh: paul@hetstudielokaal.nl of 06-52656759.

De tarieven voor de urenkaarten zijn:

  • 4-urenkaart – € 166
  • 8-urenkaart – € 320
  • 12-urenkaart – € 462